de Bedafse bergen | Uden

 

In de regio is het een bekende plek, de Bedafse bergen. Het is een “oergebied” en eeuwen oud. De mens hakte er de bossen weg, schapen vraten de bodem kaal en als gevolg ging het zand zijn eigen leven leiden. Het resultaat zijn stuifduinen, los zand dat zich blijft verplaatsen.

De Bedafse bergen zijn onderdeel van het natuurgebied de maashorst, dat een stuk groter is dan de duinen die je in deze video ziet. De rest van het gebied is prachtig, maar heeft geen stuifzand

Allemaal erg leuk natuurlijk, maar het is vooral een hele leuke plek om te bezoeken! De “bergen” zijn een meter of 20 hoog, maar erg zwaar om te beklimmen dankzij het losse zand. Ook is er een stukje heide, veel bomen en een prachtig uitzicht! Dit alles maakt het een superleuke plek om te picknicken, een kinderfeestje te houden (met speurtocht!) óf om een fotoshoot te doen!
Parkeren kan vlakbij op de parkeerplaats, er is een leuke brasserie om de hoek én een vakantiepark indien je wat langer wil blijven.

Wil je weten of een fotoshoot ook iets is voor jullie? Meer tips ontvangen voor locaties? Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang (onregelmatig) een korte, persoonlijke mail van mij.