het Zandbos (Buntven) | Deurne | Helmond als fotoshoot locatie

Tussen Helmond en Deurne ligt het Zandbos, of het Buntven. Het is net wie je het vraagt eigenlijk. Ik denk dat het Buntven de naam is van het water, en het Zandbos van alle bomen er omheen, maargoed; wat maakt het uit.

Het is in elk geval een hele leuke plaats om af te spreken voor een fotoshoot! Er is eigenlijk keuze uit twee plaatsen, de ene heeft het water, de andere een (natuur)speeltuin. Dat laatste betekend dat het houten speeltoestellen zijn en er ligt een route langs wat beelden en afleiding voor de kinderen. De speeltuin is wat verouderd en ligt wat verder weg van een parkeerplaats dan het water. Wel is het voor kinderen erg leuk en ook is er in (de omgeving van) de speeltuin voldoende mogelijkheid om prachtige foto’s te maken.

Het water is groot, dus we zullen tijdens een shoot niet de hele plas rond lopen, maar waarschijnlijk wel een stuk naar links en naar rechts uitwijken om verschillende plekken te zien en te zoeken. Doordat er zandplekken liggen, maar ook heide en bossen, is het een gevarieerde omgeving waar veel wandelaars en honden komen. Het is niet voor niets populair natuurlijk.

Hieronder is een korte video die ik heb opgenomen terwijl ik haastig van het Zandbos door moest naar een volgende afspraak, met natuurlijk enkele foto voorbeelden en ook de parkeerplaats duidelijk aangegeven.