Wat draag je naar de fotoshoot met je kinderen?


Als kinderfotograaf is het vastleggen van de onschuld, speelse geest en persoonlijkheid van uw kleintjes het primaire doel. De juiste outfit kan een belangrijke rol spelen bij het bereiken van die perfecte foto. De volgende tips helpen je bij het kiezen van de beste kleding voor je aanstaande kinderfotoshoot:

 
tips kleding advies fotoshoot met kinderen

Stem de kleding op elkaar af en kies eventueel voor één knalkleur die de show steelt, zoals deze slimme mama gedaan heeft!

  • Overweeg het thema: als je fotoshoot een specifiek thema of een bepaalde stijl heeft, kies dan outfits die daarbij passen. Ga ej de bossen in, houdt het dan wat neutraler qua kleuren zodat alles één geheel wordt. Als de fotoshoot bijvoorbeeld een strandthema heeft, kleed je kinderen dan in felgekleurde zwemkleding of zomerjurken. Als de shoot formeler is, kies dan voor frisse, schone kleding in klassieke kleuren.

  • Houd het simpel: vermijd kleding met drukke patronen of logo's, omdat deze kunnen afleiden van het hoofdonderwerp - uw kinderen. Houd het in plaats daarvan bij effen kleuren of subtiele prints.

  • Kies voor comfort: Kinderen kunnen kieskeurig en ongemakkelijk zijn in nieuwe kleding, dus geef prioriteit aan comfort boven alles. Zorg ervoor dat de kleding goed zit en laat beweging en spel toe.

  • Kleed je naar het weer: Als de fotoshoot buiten is, kleed je kinderen dan passend voor het weer. Als het warm is, kies dan lichtgewicht, ademende kleding en als het koel is, kies dan voor laagjes.

  • Coördineren, maar niet matchen: kleed uw kinderen in coördinerende outfits die elkaar aanvullen, maar vermijd bijpassende outfits. Mix en match verschillende patronen, texturen en kleuren om een interessantere en dynamischere look te creëren.

  • Accessorize: Accessoires zoals hoeden, zonnebrillen, shawls en sieraden kunnen een leuk en speels tintje aan de foto's toevoegen. Kies items die passen bij het thema en de stijl van de fotoshoot.



kledingtips kleding afstemmen blog inspiratie tips fotoshoot

Verschillende kleuren en texturen passen soms geweldig bij elkaar, zoals hier!

 

Kortom, het kiezen van de juiste kleding voor de fotoshoot van uw kinderen is cruciaal voor het vastleggen van mooie en gedenkwaardige foto's. Denk na over het thema, houd het simpel, geef prioriteit aan comfort, kleed je naar het weer, coördineer maar pas het niet aan en vergeet de accesoires niet. Met deze tips creëer je gegarandeerd een tijdloos aandenken waar jij en je kinderen jarenlang plezier van zullen hebben!

Sven LangebergComment