Tips voor een stressvrije familiefotoshoot


Fotoshoots kunnen stressvol zijn, vooral als er jonge kinderen of huisdieren bij betrokken zijn. Met de juiste voorbereiding en mentaliteit kun je echter een stressvrije en superleuke ervaring hebben. Hier zijn enkele tips om je te helpen een geweldige fotoshoot te hebben:

 
fotoshoot meisjes in zand spelen ontspannen
 

Plan op het juiste moment: Kies een moment waarop iedereen goed uitgerust en in een goed humeur is. Plan uw sessie niet rond dutje of etenstijd, omdat dit stress en afleiding kan veroorzaken.

Bereid de kinderen voor: Als je jonge kinderen hebt, zorg er dan voor dat ze begrijpen wat ze kunnen verwachten tijdens de portretsessie. Laat ze foto's zien van de fotograaf en de locatie en praat met ze over het belang van een foto.

Neem iets lekkers mee: jonge kinderen kunnen gemakkelijk worden afgeleid, dus zorg ervoor dat u hun favoriete lekkernijen of speelgoed meeneemt om ze betrokken te houden. Ik ben groot fan van knuffels en autootjes en dergelijke. Minder van ballen, want dat betekend dat de kinderen plotseling alle kanten op rennen en ik ze niet meer bij kan houden.

Communiceer met mij: Laat mij weten of er specifieke foto's zijn die je wil maken of als je je zorgen maakt over de sessie. Ik doe mijn uitereste best om met iedereen samen te werken en om ervoor te zorgen dat iedereen ontspannen en comfortabel is. Ook ontvang je voor de fotoshoot nog enkele kledingtips zodat je overal aan gedacht hebt.

Neem extra kleren mee. Kinderen worden nogal snel vies, dus behalve dat je een reservepaar bij je hebt, krijg je ook meer afwisseling in de foto’s. Win-win dus.

 
 

Neem bovenstaande tips ter harte en geniet zelf ook van een ontspannen fotoshoot. Ik heb voldoende ervaring met kinderen en geef ze alle ruimte en tijd om warm te worden en zichzelf te zijn, zo krijg je zeker de allermooiste foto’s.

Sven LangebergComment