Locatie Bosch & Duin in Udenhout

Bosch en Duin is één van mijn favoriete locaties in de regio. Het staat beter bekend als de Loonse en Drunense duinen, alleen zijn die zó groot dat je er dagen rond kan dwalen.

Bosch en Duin is de naam van een herdenkingsmonument, maar ook van de horecalocatie die hier ligt. Tegenover deze brasserie ligt een ruime parkeerplaats, is deze vol (meestal op een mooie zondagmiddag) dan kan je in de berm van de Schoorstraat parkeren. Het kan dus zomaar zijn dat je al een eindje gewandeld hebt voordat je bij de bossen bent.

Kan je wel een plekje op de parkeerplaats bemachtigen, dan is het slechts 3 minuten lopen voordat je in de duinen bent! Je komt langs verschillende routes die duidelijk aangegeven staan, en er is zelfs een verhard pad met een lichte helling, om bij het uitkijkpunt te komen. Eventueel dus ook geschikt voor mensen die wat slechter ter been zijn.

Het uitkijkpunt biedt een prachtig panorama uitzicht over de duinen, met in de verte enkele boomtoppen die door de duinen overgenomen zijn en paaltjes die de ruiter en mountainbike paden aangeven.

Ook voor foto’s is er meer dan voldoende te zien en te doen! Er ligt her en der een mooi plekje gras, voldoende dennenappels voor de kids om te verzamelen, prachtige dichtbegroeide bossen afgewisseld met grassen en de duinen strekken zich mijlenver uit. De seizoenen hebben wat minder invloed op de omgeving, doordat er veel bomen staan die ook in de winter groen blijven. Zo kan je vroeg in het voorjaar al een zomers uitstapje maken!

Weet jij nog een leuke plek in de regio? Tip hem hieronder!