Canvas

Bekijk de video voor een close-up van de canvassen die ik lever!

Het canvas heeft een fijne structuur van 260 gram per vierkante meter, wat aangeeft dat het een relatief licht canvas is. Tenminste, als je het vergelijkt met tent of vrachtwagenzeil! Voor een canvas aan de muur is het aan de zware kant, wat zorgt voor een strakke spanning, een dichtgewoven structuur en de mogelijkheid om er haarscherp op af te drukken.


Er wordt met latex op het doek gedrukt met 300 dpi. Oftewel, 300 verschillende druppels inkt, per vierkante inch. Dit betekend dat zelfs met je neus tegen het doek aan, de afdruk nog scherp te zien is. geen pixelvorming dus, erg fijn natuurlijk als het in de woonkamer hangt en al het bezoek ook een kijkje neemt.


Het canvas wordt geleverd in het formaat dat je hebt uitgekozen. je krijgt er altijd bevestigingsmateriaal bij, zodat je eenvoudig het canvas op kan hangen. ook zitten er spanners bij, deze plaats je in de hoeken en kan je gebruiken om het doek nóg strakker te spannen. Dat is in het begin niet nodig, maar over een aantal jaren kan het zijn dat het doek wat meer rek heeft gekregen en dat is hiermee eenvoudig te verhelpen.

Als extraatje: mijn canvassen worden altijd geleverd op een lijst van 4 cm dik. Dit geeft het canvas een grote, zware uitstraling en maakt er een echte blikvanger van, waar je vele jaren van kan genieten.


Welke foto zou jij graag aan de muur zien?