Groot Speijck | Oisterwijk

Ik rij het hele jaar door, de hele provincie door. En zoals je ondertussen misschien wel weet geef ik graag weg welke plekken goed bevallen om foto’s te maken, zoals nu ook weer. Geen verborgen parel of obscuur hoekje, maar een grote natuurpoort! Groot Speijck, bij Oisterwijk. Onderdeel van de Oisterwijkse bossen en vennen, die weer aansluiten op natuurgebied Kampina. Je komt door een mooie woonwijk voordat je er bent, en er is op verschillende plaatsen horeca te vinden.

 

Natuurlijk is er ook een fijne parkeerplaats, en indien we een fotoshoot boeken (die duren gemiddeld een uurtje) dan zijn we binnen enkele minuten al bij een groot fijn grasveld, inclusief speeltuin en een horeca. De brasserie is keurig, er is voldoende voor de kids (zelfs kinderfeestjes zijn mogelijk) en je ziet al van een afstand dat het rolstoelvriendelijk is.

 

Er zijn een hoop vennen te vinden, twee daarvan op steenworp afstand van ons startpunt. Maar mocht je nu voor, of na de fotoshoot verder willen wandelen, dan is er meer dan genoeg te zien en te beleven want het gebied is enorm. Als je wat uitzoomt op de kaart zie je dat het gebeid bijna in het midden ligt van de driehoek Den Bosch - Eindhoven - Tilburg, beter bekend als het Groene Woud.