Waarom is wanddecoratie belangrijk?

Foto’s aan de muur zijn sinds jaar en dag gebruikelijk in de meeste huizen. Dat maakt dat ze meer als thuis voelen. Als (kinder)fotograaf zie ik regelmatig dat mensen foto’s delen online, via hun telefoon, op de computers en natuurlijk op social media. Maar vergeet niet hoe veel impact echte afgedrukte foto’s in huis kunnen hebben.

 
Wanddecoratie kinderfotograaf interieuradvies interieurontwerp
 
  1. Foto’s bieden een warme en welkome atmosfeer. Het geeft bezoekers een vertrouwd gevoel en biedt hen een kijkje in jullie als gezin, met ieder zijn of haar eigen persoonlijkheid en stijl. Je maakt eigenlijk een visuele introductie van jullie als gezin.

  2. Herinneringen; als je foto’s aan de muur ziet neemt het je iedere keer weer mee naar een bepaald moment, gevoel of plaats. Op deze manier zijn afgedrukte foto’s een krachtige manier om herinneringen op te slaan en ten toon te stellen. Stel je voor dat je de allerleukste foto van je kids onderaan de trap hebt hangen? Wat is er nou leuker dan de dag beginnen met een glimlach?

  3. Gespreksstarters. Foto’s nodigen gasten automatisch uit om vragen te stellen en een gesprek te beginnen. “Waar waren jullie toe?” “Wie heeft die foto gemaakt?” Ook is het een ideale manier om kinderen de mogelijkheid te geven om dezelfde vragen te stellen, of ze terug te laten kijken aan een herinnerring waarvan ze niet eens wisten dat ze hem hadden.

  4. Last, but not least: Het verbeterd de uitstraling van je huis! Een huis zonder foto’s voelt veel lastiger als thuis. Een goed geplaatste foto aan de muur kan veel kleur, textuur en diepte toevoegen aan de ruimte waardoor het geheel veel beter tot zijn recht komt.

wanddecoratie interieuradvies kinderfotograaf styling interieur
 

Het is dus belangrijk om de muren thuis te vullen met waardevolle herinnerringen. Door foto’s van jullie te tonen aan iedereen creeer je een warme en welkome omgeving waarbij je herinneringen op kan halen, gesprekken kan starten en tegelijkertijd de uitstraling van je thuis kan verbeteren.

Zoals je misschien al wel weet biedt ik al mijn klanten de service van een ontwerp- en bestelsessie, waarbij ik direct op schaal kan laten zien hoe foto’s er bij jullie thuis aan de muur uit komen te zien. Denk eens goed na over waar jij thuis foto’s wil laten zien, en neem gerust contact op zodat ik je kan helpen.

Sven LangebergComment